Colormanagement

Color management is een begrip dat in de hele grafische productieketen van toepassing is. Daardoor is het belangrijk dat we voor iedere stap in het proces de goede beslissingen nemen.

Als het grafisch productieproces één belangrijke opdracht heeft dan is dit toch het zo goed en accuraat mogelijk reproduceren van kleuren. Aangezien we met verschillende apparaten in verschillende fases van de keten te maken hebben, is het duidelijk dat dit niet zo eenvoudig is. Belangrijk is de kleurkarakteristieken van die verschillende apparaten te kennen om zo apparaatonafhankelijk het traject van opname (fotografie) tot productie (drukken, printen, web...) consistent kleuren te kunnen verwerken.
Opnames van camera’s kunnen zowel gebruikt worden voor drukwerk (digitaal, offset, diepdruk, flexo, zeefdruk,...) voor web-toepassingen, voor projectie... Telkens als we een beeld op één van die manieren willen reproduceren moeten we het ook optimaliseren. Beelden voor offset bvb moeten omgezet worden naar cmyk. Daarvoor gebruiken we ICC-profielen. In deze sterk standaardiserende markt gebruiken we daarvoor ISO-profielen zoals ISOcoated, ISOnewspaper, ed. Dit zijn profielen die Internationaal beschouwd worden als referentie voor het drukken op een bepaald type papier en volgens een bepaald type drukprocédé.

Na een traject te hebben gevolgd doorheen het productieproces zal uiteindelijk het kleurresultaat van de creatie aantrekkelijk zijn en beantwoorden aan wat de opdrachtgever voor ogen had. Gedaan met het oeverloos discussiëren over kleur, color management zorgt voor een kleurvoorspelbaar eindresultaat!

 
6_Colormanagement
Igor
Igor is InOrde
qua ontwerp & illustratie
Nieuwsgierig?
Bel 06-52535498 of mail door op foto te klikken.
Kim
Kim is InOrde
qua concept en ontwerp
Nieuwsgierig?
Bel 06-46422427 of mail door op foto te klikken.
Ilona
Ilona is InOrde
qua beeld en kleur
Nieuwsgierig?
Bel 06-25542647 of mail door op foto te klikken.
Pieter
Pieter is InOrde
qua drukwerk
Nieuwsgierig?
Bel 06-21117512 of mail door op foto te klikken.